Kano

Ben je toe aan een ontspannen dag op het water waarbij je alle kanten op kan? Ga dan eens op pad met een kano! Heb jij echte zeebenen of sta je bij aankomst op het droge met wiebelige benen?

kano

De kano en kajak

Het woord ‘kano’ wordt gebruikt als verzamelnaam voor een kajak en de open kano. Er zit wel een verschil in deze boten. De kajak wordt namelijk met een tweebladige peddel voortbewogen. De kano, ook wel de Canadees genoemd, wordt met een enkelbladige peddel voortbewogen. Wat ze gemeen hebben, is dat zowel de kajak als de kano in zowel een éénpersoonsuitvoering als tweepersoonsuitvoering te verkrijgen is. 

Bij Klimpark KlimKong Sevenum hebben we de kano’s op het droge liggen. Zodra het weer het toelaat, laten we de kano’s te water gaan. 

Kanoën

Kanoën is geschikt voor bijna alle leeftijden, zolang je maar kan zwemmen. Omdat KlimKong aan een recreatieplas ligt, is het niet noodzakelijk om een doel voor jezelf te bepalen, behalve… Genieten! 

Tijdens het kanoën over de plas waar wij aan liggen, is er genoeg te zien! Denk eens aan al die klimmende mensen waar je op uit kijkt, maar ook de mensen die aan het suppen zijn. 

En wie weet, misschien ontdek je vanuit je kano nog wel een schat bij onze enige echte Adventure minigolf!

Waar moet ik op letten bij het kanoën?

  • Wanneer je gaat kanoën in de wereldwijde natuur, zijn er talloze dingen waar je op moet letten, zoals conditie, waterpeil en nog veel meer dingen. Omdat KlimKong aan een recreatieplas ligt, is eigenlijk maar één vraag die belangrijk is: 

Hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk plezier heb?”

 

Huurprijzen voor een kano

Bij Avontuurlijk EcoKlimpark KlimKong te Sevenum zijn er meerdere mogelijkheden om te kanoën. Zo hebben wij een éénpersoons- en tweepersoonskano. De huurprijzen zijn te allen tijde hetzelfde: per uur betaal je € 9,50 per persoon per uur.