Veelgestelde vragen

 • Aanvullende klimregels:
 • * Kinderen van 4 jaar t/m 7 jaar (altijd onder begeleiding van een volwassene (1:1)) kunnen het onderdek (route 1) klimmen.
 • * Kinderen vanaf 8 jaar t/m 12 jaar (altijd onder begeleiding van een volwassene (1:3)) kunnen het onderdek (route 1) en Dek 1 (route 2) klimmen.  (in overleg met instructeur)
 • * Vanaf 13 jaar zelfstandig klimmen op het Onderdek, Dek 1 en Dek 2. (in overleg met de instructeur)
 • * Dek 3 (route 4) is gesloten .

Hoe oud moet je zijn om te mogen klimmen?

De minimumleeftijd om te klimmen is vanaf vier jaar. Dat is dan ook de minimumleeftijd voor het onderdek van de klimboot. Om de hogere dekken te mogen beklimmen, geldt een minimumleeftijd vanaf acht jaar. * met onderstaande reikhoogte bedoelen wij het midden van de handpalm.

Hoe groot moet je zijn om te mogen klimmen?

De minimale grootte hangt af van de route.
Onderdek (geel), moet je tenminste een reikhoogte* van 1.30 cm. (leeftijd vanaf 4 jaar);
Dek 1 (Family groen) minimale reikhoogte* van 150 cm zijn. (leeftijd vanaf 8 jaar);
Dek 2 (Adventure blauw) minimale reikhoogte* 170 cm zijn. (leeftijd vanaf 13 jaar)
Dek 3 (Expert rood) mag je klimmen bij een minimale reikhoogte* van 190 cm. (leeftijd vanaf 13 jaar)

Voor wie moet ik reserveren?

U reserveert (koopt entreekaarten) alleen voor klimmers. Gasten die alleen komen kijken hoeven niet te betalen en hoeft u dus ook niet voor te reserveren. Zij kunnen plaats nemen op ons terras en bijvoorbeeld heerlijk genieten van een koffie kopje met appelgebak.

Mogen kinderen alleen?

Kinderen van 4 jaar (reikhoogte 130 cm)  t/m 7 jaar kunnen klimmen op het Onderdek altijd samen met een volwassenen. (1 kind : 1 volwassenen)

Kinderen vanaf 8 jaar (reikhoogte 150 cm) t/m 12 jaar mogen zelfstandig klimmen op het geel en groen (Onderdek & Dek 1). Bij deze twee routes kunt u de kinderen ook van onderaf begeleiden. Hier hoeft u als volwassene niet verplicht mee te klimmen, maar dat is natuurlijk wel leuk.

Vanaf 13 jaar mogen kinderen zelfstandig klimmen, maar alleen met een ondertekend exemplaar van onze algemene voorwaarden door de verantwoordelijke volwassene (zie download voor de algemene voorwaarden). download

Voor de vervolg routes (< 13 jaar) zal er dan een volwassen mee moeten klimmen.

Mijn kinderen hebben het al vaker gedaan, ook in het buitenland. Kunnen zij dan wel alleen klimmen?

Nee, in het buitenland zijn andere regels en andere wetten. Onder de 13 jaar betekent mee klimmen van een volwassene.

Mag ik als volwassenen meeklimmen op Onderdek  & Dek I?

Ja dat mag. U betaalt de normale entreeprijs en dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van de overige routes.

Seizoensabonnement KlimKong?
Abonnement voorwaarden:

 1. 1) Een seizoenabonnement is geldig in het seizoen dat u deze aanschaft, op onze locaties:  KlimKong Sevenum.
  2) KlimKong bepaalt in overeenkomst met de abonnementhouder het klimtijdstip. U dient zich vooraf telefonisch aan te melden. Het abonnement biedt geen garantie tot binnenkomst. Bij grote drukte heeft KlimKong het recht de toegang tot het klimpark te ontzeggen en/of blokkeren.

  3) Een seizoenabonnement geeft recht op een regulier bezoek aan KlimKong Sevenum.
 2. 4) Een seizoenabonnement is strikt persoonlijk (op verzoek dient legitimatie getoond te worden).
  5) Bij het betreden van het park zijn de bedrijfsvoorwaarden van toepassing.
 3. 6) Bij binnenkomst dient u , uw abonnementskaart en legitimatie te laten zien bij het kassa gebouw.
  7) U betaald €5,- borg voor de abonnementskaart. Bij verlies of diefstal of anderszins zoek raken van de kaart dient u een nieuwe kaart aan te schaffen á €5,-. U krijgt uw borg dan niet terug!
 4.  
 5. Is het klimmen wel veilig?

Zoals bij elke fysieke uitdaging is er een risico aanwezig, maar veiligheid heeft voor KlimKong de hoogste prioriteit. Daarom werken wij ook met een uniek veiligheidssysteem waarbij u continue beveiligd bent aan een veiligheidskabel. Indien alle veiligheidsregels worden nageleefd  is het risico tot het minimum beperkt. Het klimbos /klimpark is gebouwd volgens EN 15567 en wordt jaarlijks volgens deze EN norm gekeurd. Alle deelnemers ontvangen een veiligheidsinstructie en een klimset met veiligheidsgordel en helm. Bij KlimKong staan professionele medewerkers klaar om u te begeleiden.

Moet ik reserveren?

Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om te reserveren. Het kan met name ’s middags druk zijn en het is niet prettig wanneer we niet de volle aandacht kunnen geven. Reserveren voor een groep is altijd nodig, ongeachte de grootte van de groep. U kunt dit het beste doen via ons boekingssysteem. U koopt dan entreekaarten die u voor die bepaalde datum dan kunt gebruiken.

Ik wil vooraf niet betalen, kan ik dan reserveren?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Moet ik betalen voor de parkeerplaats?

Nee, onze parkeerplaats is dezelfde als van de Schatberg. Deze is gratis.

Ik ben met minder deelnemers. Kan ik mijn geld terugkrijgen? 

Wij gaan er vanuit dat het aantal personen waarvoor u gereserveerd heeft ook daadwerkelijk komt. Bij een annulering sturen wij het entreebewijs toe in de vorm van een E-ticket.  Wij houden het klimmateriaal apart voor gereserveerde groepen en kunnen deze niet doorverkopen aan andere potentiële deelnemers. Om deze reden kunnen wij geen geld restitueren.

Is er eet- en drinkgelegenheid?

Het is niet toegestaan zelf  meegebracht eten en drinken binnen ons klimpark te nuttigen. Ons gezellige terras biedt diverse leuke en lekkere mogelijkheden om u van iets lekkers te voorzien.

Wat voor kleding moet ik aan?

Makkelijk zittende kleding en stevige schoenen zijn het beste. Houd er rekening mee dat u een klimgordel aankrijgt en dat is met bijvoorbeeld een rok niet handig

Wij adviseren lang haar in een staart te binden.

Mag mijn camera mee?

Jazeker, neem foto- en videocamera mee op uw klimavontuur! We zijn achteraf ook heel benieuwd naar het resultaat. Je kunt je foto’s op deze site uploaden, zodat iedereen ze kan zien. En als je de zelfgemaakte video op Youtube plaatst, zet er dan het trefwoord KlimKong bij en stuur de URL aan ons. Dan kunnen we hem ook op deze site zetten.

Om je camera en wandelende gasten in ons park te beschermen is het niet toegestaan om de fotocamera mee de hoogte in te nemen.

Is er een kleedhokje?

Nee, we hebben helaas geen faciliteiten om uzelf te verkleden. In noodgevallen kun je het toilet hiervoor gebruiken, maar het is verstandiger om thuis alvast om te kleden.

Wat doet KlimKong als het regent?

Bij regen blijft het park gewoon open. Sommige oppervlaktes kunnen wat gladder zijn, maar dat is nog geen reden om te stoppen. En veel kinderen vinden het vaak juist erg leuk om te  ‘survivallen’  in de regen!

Welke papieren heb ik nodig?

 1. Eventueel reserveringsbewijs, dat je via de mail krijgt wanneer je reserveert;
 2. Een ingevulde validiteitsverklaring.