Veelgestelde vragen

Hoe oud moet je zijn om te mogen klimmen?

De minimumleeftijd om te klimmen is vanaf vier jaar. Dat is dan ook de minimumleeftijd voor het Jungle 1 parcours. Voor de overige parcoursen geldt een minimumleeftijd vanaf zeven jaar.

Hoe groot moet je zijn om te mogen klimmen?

De minimale grootte hangt af van de baan.
Jungle 1 parcour, moet je tenminste 1.10 cm zijn, met een reikhoogte van 1.20 cm. (leeftijd vanaf 4 jaar)
Jungle 2
minimaal 1.30 cm zijn, met een reikhoogte van 1,50 cm. (leeftijd vanaf 7 jaar)
Familie parcours minimale lengte 1.30 cm, met een reikhoogte van 1.50 cm. (leeftijd vanaf 8 jaar)
Adventure Blauw
moet je minimaal 1.50 cm zijn, met een reikhoogte van 1.70 cm. (leeftijd vanaf 13 jaar)
Expert Rood
mag je klimmen als je langer bent dan 1.70 cm, met een reikhoogte van 1.90 cm. (leeftijd vanaf 16 jaar)

Voor wie moet ik reserveren?

U reserveert alleen voor klimmers. Gasten die alleen komen kijken hoeven niet te betalen en hoeft u dus ook niet voor te reserveren. Zij kunnen plaats nemen op ons terras en bijvoorbeeld heerlijk genieten van een koffie kopje met appelgebak.

Mogen kinderen alleen?

Kinderen vanaf 8 jaar (lengte 1.30) t/m 13 jaar mogen zelfstandig klimmen op het gele en oranje (Jungle parcours I & II ). Bij deze twee routes kunt u de kinderen ook van onderaf begeleiden. Hier hoeft u als volwassene niet verplicht mee te klimmen, maar dat is natuurlijk wel leuk.

Vanaf 13 jaar mogen kinderen zelfstandig klimmen, maar alleen met een ondertekend exemplaar van onze algemene voorwaarden door de verantwoordelijke volwassene (zie download voor de algemene voorwaarden). download

Voor de vervolg routes (< 13 jaar) zal er dan een volwassen mee moeten klimmen.

Mijn kinderen hebben het al vaker gedaan, ook in het buitenland. Kunnen zij dan wel alleen klimmen?

Nee, in het buitenland zijn andere regels en andere wetten. Onder de 13 jaar betekent mee klimmen van een volwassene.

Mag ik als volwassenen meeklimmen op Jungle I & II?

Ja dat mag. U betaalt de normale entreeprijs en dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van de overige routes.

Seizoensabonnement KlimKong?
Abonnement voorwaarden:

 1. 1) Een seizoenabonnement is geldig in het seizoen dat u deze aanschaft, op onze locaties: KlimKong Overloon en KlimKong Sevenum.
  2) KlimKong bepaalt in overeenkomst met de abonnementhouder het klimtijdstip. U dient zich vooraf telefonisch aan te melden. Het abonnement biedt geen garantie tot binnenkomst. Bij grote drukte heeft KlimKong het recht de toegang tot het klimpark te ontzeggen en/of blokkeren.

  3) Een seizoenabonnement geeft recht op een regulier bezoek aan KlimKong Overloon en KlimKong Sevenum.
 2. 4) Een seizoenabonnement is strikt persoonlijk (op verzoek dient legitimatie getoond te worden).
  5) Bij het betreden van het park zijn de bedrijfsvoorwaarden van toepassing.
 3. 6) Bij binnenkomst dient u , uw abonnementskaart en legitimatie te laten zien bij het kassa gebouw.
  7) U betaald €5,- borg voor de abonnementskaart. Bij verlies of diefstal of anderszins zoek raken van de kaart dient u een nieuwe kaart aan te schaffen á €5,-. U krijgt uw borg dan niet terug!

Is het klimmen wel veilig?

Zoals bij elke fysieke uitdaging is er een risico aanwezig, maar veiligheid heeft voor KlimKong de hoogste prioriteit. Daarom werken wij ook met een uniek veiligheidssysteem waarbij u continue beveiligd bent aan een veiligheidskabel. Indien alle veiligheidsregels worden nageleeft  is het risico tot het minimum beperkt. Het klimbos is gebouwd volgens EN 15567 en wordt jaarlijks volgens deze EN norm gekeurd. Alle deelnemers ontvangen een veiligheidsinstructie en een klimset met veiligheidsgordel en helm. Bij KlimKong staan professionele medewerkers klaar om u te begeleiden.

Moet ik reserveren?

Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om te reserveren. Het kan met name ’s middags druk zijn en het is niet prettig wanneer we niet de volle aandacht kunnen geven. Reserveren voor een groep is altijd nodig, ongeachte de grootte van de groep. U kunt het beste het boek nu formulier invullen.

Ik wil vooraf niet betalen, kan ik dan reserveren?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Moet ik betalen voor de parkeerplaats? 

Nee, onze parkeerplaats is dezelfde als van Liberty Park. Deze is gratis. 

Ik ben met minder deelnemers. Kan ik mijn geld terugkrijgen? 

Wij gaan er vanuit dat het aantal personen waarvoor u gereserveerd heeft ook daadwerkelijk komt. Bij een annulering sturen wij het entreebewijs retour in de vorm van een E-ticket.  Wij houden het klimmateriaal apart voor gereserveerde groepen en kunnen deze niet doorverkopen aan andere potentiële deelnemers. Om deze reden kunnen wij geen geld restitueren.

Is er eet- en drinkgelegenheid?

Het is niet toegestaan zelf  meegebracht eten en drinken binnen ons klimpark te nuttigen. Ons gezellige terras biedt diverse leuke en lekkere mogelijkheden om u van iets lekkers te voorzien. 

Wat voor kleding moet ik aan?

Makkelijk zittende kleding en stevige schoenen zijn het beste. Houd er rekening mee dat u een klimgordel aankrijgt en dat is met bijvoorbeeld een rok niet handig

Wij adviseren lang haar in een staart te binden.

Mag mijn camera mee?

Jazeker, neem foto- en videocamera mee op uw klimavontuur! We zijn achteraf ook heel benieuwd naar het resultaat. Je kunt je foto’s op deze site uploaden, zodat iedereen ze kan zien. En als je de zelfgemaakte video op Youtube plaatst, zet er dan het trefwoord KlimKong bij en stuur de URL aan ons. Dan kunnen we hem ook op deze site zetten.

Om je camera en wandelende gasten in ons park te beschermen is het niet toegestaan om de fotocamera mee de hoogte in te nemen.

Is er een kleedhokje?

Nee, we hebben helaas geen faciliteiten om uzelf te verkleden. In noodgevallen kun je het toilet hiervoor gebruiken, maar het is verstandiger om thuis alvast om te kleden.

Wat doet KlimKong als het regent?

Bij regen blijft het park gewoon open. Sommige oppervlaktes kunnen wat gladder zijn, maar dat is nog geen reden om te stoppen. En veel kinderen vinden het vaak juist erg leuk om te ‘survivallen’ in de regen!

Welke papieren heb ik nodig?

 1. Vergeet niet een geldige legitimatie mee te brengen als borg voor het klimmateriaal;
 2. Eventueel reserveringsbewijs, dat je via de mail krijgt wanneer je reserveert;
 3. Een ingevulde validiteitsverklaring.