Veiligheid

KlimKong behoort volgens de ANWB, met ons continue veiligheidssysteem, tot de veiligste klimparken van Nederland!

Zoals bij elke fysieke uitdaging is er een risico aanwezig. Veiligheid heeft voor KlimKong de hoogste prioriteit en daarom hebben wij ook bewust gekozen voor een uniek en revolutionair continue beveiligingssysteem. Bij ons veiligheidsysteem bent u continue beveiligd aan een kabel dit in tegenstelling tot andere klimparken. U kunt in ons klimpark niet ‘per ongeluk’ los komen tijdens het over zekeren bij een boom, want u hoeft zich bij de boom niet los te maken. Dus vanaf het begin dat u zich hebt vastgemaakt aan de kabel tot aan het einde wanneer u weer op de grond staat, zit u vast aan een veiligheidskabel.

Indien alle veiligheidsregels dus worden nageleefd is het risico tot het minimum beperkt.

Direct bij binnenkomst maak je al kennis met onze veiligheidsprocedure. Als eerste ontvangt u van ons een validiteitverklaring inclusief bedrijfsvoorwaarden. U kunt deze ook vooraf (hier) downloaden en ingevuld meenemen naar ons klimpark.

Verder krijgt u uitgebreide uitleg over alle gebruikte materialen en een duidelijke gebruiksinstructie. Alle deelnemers krijgen een helm van stevig materiaal en een klimgordel. Overigens hebben de helmen herkenbare kleuren: volwassenen krijgen meestal een oranje helm en kinderen meestal een groene. Voor de allerkleinste hebben wij ook nog witte helmen. Op grote afstand zijn ook onze begeleiders herkenbaar aan de bedrijfskleding (oranje t shirt) en een grijze helm.

Certificering

Het klimbos is in 2013 – 2014 TÜV gekeurd en daarbij gebouwd volgens de EU veiligheidsnorm EN 15567. Het klimpark wordt ook jaarlijks volgens de EN 15567 norm gekeurd.Tevens zijn wij lid van de ERCA (European Ropes Course Assiosation) en erkend bij de SIE (veiligheidsinstituut voor buitensportdisciplines). De klimparken worden periodiek gecheckt en geauditeerd. Bij KlimKong staan professionele medewerkers klaar om u te begeleiden.

logo-team-555x71-3-6
Ons Veiligheidsysteem

U bent middels een klimgordel continue bevestigd aan een beveiligingskabel. Hierdoor behoort KlimKong volgens de ANWB, met ons continue veiligheidssysteem, tot de veiligste klimparken van Nederland! De klimgordel bestaat uit een Heupband en een tweetal beenlussen. Aan de heupband is een opvallend oranje lus bevestigd die voorop je buik dient komen te zitten. Aan deze lus, zit middels een lange lijn, de carabiner (stevige beveiligingshaak) bevestigd. Deze carabiner is belangrijk, want mocht je uit evenwicht raken, dan vangt deze je op aan de beveiligingskabel. Omdat uw veiligheid voor ons de hoogste prioriteit heeft, zult u bij Klimkong alleen de allerbeste materialen vinden.

Bij het starten van een parcours bevestig je de haak aan de kabel. Deze kabel loopt ononderbroken van de start van het parcours tot aan het einde. Zoals te zien op de foto wordt de carabiner telkens over een plaat heen geschoven, zonder dat hij los gaat (zie foto).


Dus ook op de platformen en bij het overstappen op een andere hindernissen, gaat de beveiliging niet van de kabel. Zodoende staat een deelnemer geen enkel moment zonder beveiliging op een platform of op een hindernis. Pas wanneer je weer veilig op de grond staat kan de haak los van de kabel.